
Publicația apare bimestrial, oferind cititorilor săi articole de calitate, cronici literare, eseuri și interviuri cu personalități marcante ale culturii românești. De-a lungul celor opt ani de existență, Teleormanul Cultural a coagulat în paginile sale energiile creatoare ale unor nume de referință din literatura contemporană, consolidându-și rolul de tribună liberă pentru artiștii și scriitorii dornici să-și exprime viziunea asupra lumii.
Pe lângă activitatea sa publicistică, revista a lansat și o colecție editorială sub egida Editurii Aius, din care fac parte volume precum Zece poeți teleormăneni (2021), Sufletul cuvântului de Domnița Neaga (2022) și Scară la stele de Marian Raicu (2024). Aceste volume demonstrează angajamentul revistei de a susține și publica literatura contemporană, oferindu-i un cadru de exprimare și valorizare.
De ce citim și colaborăm cu Teleormanul Cultural?
Cu ocazia acestei aniversări, fondatorul și redactorul-șef al revistei, Cristian Gabriel Moraru, lansează o întrebare cititorilor și colaboratorilor săi: De ce citiți și/sau colaborați la „Teleormanul Cultural”? Răspunsurile la această anchetă vor oferi o imagine mai clară asupra impactului revistei în comunitatea culturală românească.
Pentru unii, Teleormanul Cultural reprezintă un spațiu al autenticității, un loc unde cuvântul scris păstrează forța și frumusețea gândirii libere. Pentru alții, este o punte între trecut și prezent, între tradiție și modernitate, un loc unde cultura locală se întâlnește cu cea națională și internațională. Indiferent de perspectiva fiecărui cititor, revista rămâne o dovadă a faptului că presa culturală poate rezista și se poate dezvolta prin pasiune, talent și spirit critic.
Privind spre viitor, echipa Teleormanului Cultural își propune să continue această misiune de promovare a valorilor culturale și literare, consolidându-și poziția de reper în peisajul publicațiilor culturale românești. Într-o societate unde cultura are nevoie de susținere mai mult ca oricând, revista demonstrează că prin perseverență și solidaritate, orice proiect dedicat spiritului și cunoașterii poate dăinui.
Felicitări Teleormanului Cultural pentru acest parcurs impresionant și la cât mai multe numere!
Dacă sunteți interesat/ă de răspunsurile la anchetă accesați numărul 40 al revistei (pag. 2-7).
Comentarii
Trimiteți un comentariu